Francouzská bedýnka s foie gras paštikou
Detailní popis produktu
Petit Figeac 2013, Saint Emilion Grand Cru A.O.C., Chateau Figeac, Francie
750ml
5% Cabernet sauvignon
55% Merlot
40% Cabernet franc
Vůně je v první fázi diskrétní a následovně se otvírá do tónů vyzrálého černého ovoce, doprovázené notami dřevin a lékořice. Útočná fáze výrazu vína v ústech je jadrná, etapa evolutivní je tělnatá a harmonické finále ubezpečuje o mužném charakteru vína. Ústní aroma komponují minerální a kořenité noty.
Intenzivní výraz vína vychutnávejte ne teplotě 16°C. Lahodně doprovodí grilované jehněčí ramínko, filet z pečeného divokého selete, nebo zvěřinové ragú. Pozitivní lahvové vyzrávání vína bude pokračovat do roku 2025.
Château Dauphiné Rondillon Loupiac 2013
375ml
Francie, Sauterne - Barsac
Chateau Dauphiné Rondillon
70% Sauvignon Blanc, 30% Sémillon
Lahvově vyzrálé víno se pyšní intenzivní zlatou barvou. Vůně ovoce - vyzrálé meruňky, broskve, kandovaných citrusových plodů a litschi, se půvabně snoubí s nasládlou, jemně živočišnou vůní velice kvalitního Foie Gras. Po soustu této delikatesy se v ústí dutině rozvinou sametově taktilní pocit, a aromatické noty nasládlé kořenitosti. Následující doušek originálního vína vyjádří svěžest citrusových plodů, ústní aroma světlého ovoce a delikátní slanost.
Finální pocit ze zásnub Foie Gras a lahodného vína je svěží, harmonický, lahodný a chuťově i aromaticky dokonale vyvážený.Doporučujeme: Delikátní Foie Gras vychutnávejte na toastu grilovaného bílého chleba a okouzlující víno podávejte na teplotě 7°-9°C.
Foie gras paté
190g
Paštika Foie Gras Domaine Castelnau
Domaine Castelnau je rodinný statek s pozemky v rádiusu 45km. Díky dostatečnému prostoru se kachny chovají ve volném prostranství a jsou krmeny stravou z kukuřice pěstované přímo na farmě. Foie gras jsou vyráběny podle extrémně vysokých standardů Label Rouge - nejnáročnějších standardů ze všech. Paštika je balená ve skle.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.